Napels, tango en cultuur, 20 tot en met 27 september 2024

Napels tango en cultuur 2017

Salon Magherita

Wil je verzekerd zijn van een plek? Om vrijblijvend te boeken te boeken: klik hier. Definitief beslissen hoeft pas eind 2023 of zodra de prijzen bekend zijn.

Alle gegevens op deze pagina vermeld staan hebben betrekking op de reis in 2022. Ook de prijzen zoals hier staan vermeld, zijn de prijzen van 2022. Hieraan kun je geen rechten ontlenen. Eind 2023 zullen we de definitieve prijzen en programma bekend maken.

Een tangovakantie in Napels aan voet van een vulkaan, een onvergetelijke ervaring. Napels is een van de meest betoverende steden van Italië. Niet voor niets schreef de beroemde schrijver Goethe: "Wie Napels heeft gezien, kan nooit meer treurig zijn." Napels biedt niet alleen een enorme rijkdom aan cultuur en historie. Met talloze tangosalons is het een wervelend centrum van de Argentijnse tango. Welkom in het Buenos Aires van Europa. Roberto Rizzo en Mira van de Griendt zorgen voor een wervelende tango-experience. Yvonne en Frans Weeber zorgen voor de culturele excursies. 

Informatie kan nog wijzigen maar zal grote lijnen het zelfde blijven.

Tangoprogramma

Op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er lessen van 15.00-16.30 uur (halfgevorderd) en 16.45-18.15 uur (gevorderd). Als lesruimte hebben we de beschikking over het cultureel centrum Ars Domus in het oude centrum van de stad. De groepsindeling maken we in Napels bekend. 's Avonds na het eten gaan we lopend, met de metro of met taxi's naar een salon. Entree van twee salons is bij de reissom inbegrepen. Vervoer van en naar de salon is voor eigen rekening. Een taxirit kost ongeveer tien tot vijftien euro per persoon.

Eten en drinken
We verblijven in het oude centrum van Napels met talloze restaurantjes waar je al voor € 5,00 kunt eten. Voor het diner (aanvang circa 19.30 uur) selecteren wij elke dag een authentiek Napolitaans restaurant. Deelname is optioneel. De richtprijs voor een driegangendiner is € 30,00 tot € 35.00. Het diner op de laatste avond is bij de reissom inbegrepen. 

En verder:
- wandelen door de oude stad en genieten van de vele culturele hoogtepunten
- shoppen in de Via Toledo tussen de Napolitanen
- een vrije dag voor een excursie aan bijvoorbeeld Pompeï of de Vesuvius, of een van de eilanden zoals Capri of Ischia (niet inbegrepen)
- betaalbaar culinair genieten.

Culturele excursies
Op zaterdag, zondag, maandag, woensdag- en donderdagochtend is er een culturele excursies. De entreegelden variëren van € 6 tot € 11 per persoon.
Zaterdag: Rondleiding door het historische centrum van de stad en de eerste kennismaking met de verleidingen van Napels. (gratis)
Zondag: Wandeling door de Via Toledo en Galeria Umberto en vervolgens een Engelstalige rondleiding door de tunnel Borbonica, die ooit werd gebouwd als vluchtweg voor de koning en in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als schuilkelder. Tenslotte is er gelegenheid om iets te drinken in het beroemde café Gambrinus. (Circa € 10,00.)
Maandag: We genieten van het uitzicht over de Golf van Napels met op de achtergrond de Vesuvius en brengen een bezoek aan het Castel dell'Ovo waar volgens de legende het ei van Vergilius verborgen ligt. (gratis)
Woensdag: We bezoeken een zeer bijzondere begraafplaats (cimitero delle fontanelle) waar aan duizenden anonieme Napolitanen eer bewezen wordt. De zorg voor de doden is in Napels een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Op de terugweg komen we langs een van de gezelligste markten van Napels.
Donderdag: Met de kabeltram (de funicolare) bezoeken we de bovenstad om te genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Een bezoek aan het museum San Martino is zeer de moeite waard. (Circa € 7,00).  (Programma onder voorbehoud).

Prijzen

De volgende hotels zijn door ons geselecteerd: Hotel Nettuno, Albergo Del Golfo, B&B Come d'Incanto. De hotels zijn gevestigd in het historische centrum van Napels.

(Alle prijzen zijn per persoon). Alle hotels ademen een typisch Napolitaanse sfeer en worden op Tripadvisor als 'zeer goed' beoordeeld. Het personeel is vriendelijk en de hotels beschikken over een dakterras. B&B Come d'Incanto heeft vanaf het bloemenrijke dakterras een adembenemend uitzicht en is daarom zeer gewild. 

Hotel Nettuno
Gedeelde kamer € 780

Kleine eenpersoonskamer € 900
Tweepersoonskamer te gebruiken door één persoon € 970

Albergo del Golfo (beschikbaarheid moet eerste worden gecheckt bij het hotel)
Gedeelde kamer € 840

Eenpersoonskamer € 970
Tweepersoonskamer te gebruiken door één persoon € 1.030

B&B Come d'Incanto (niet meer beschikbaar)
Gedeelde kamer € 840

Tweepersoonskamer te gebruiken door één persoon € 1.030

Boek zo snel mogelijk je vliegticket. De luchtvaartmaatschappijen berekenen een steeds hogere toeslag naar mate de vertrekdatum dichterbij komt. Dus hoe sneller geboekt hoe voordeliger. Op vrijdagen wordt er gevlogen vanaf Schiphol door Transavia en Easyjet.

Bij de reissom inbegrepen:
- transfer van het vliegveld naar het hotel op de aankomst- en vertrekdag. (op de aangegeven aankomst- en vertrekdatum, op basis van maximaal drie personen per taxi of ov)
- welkomstdrankje
- verblijf in een sfeervol hotel op basis van logies en ontbijt in het oude centrum van de stad
- bezoek aan verschillende culturele hoogtepunten
- Nederlandstalige reisleiding. We zijn gedurende de gehele reis beschikbaar om voor iedere deelnemer deze reis tot een onbezorgde belevenis te maken.
- op vijf dagen tangoles op 2 of 3 niveaus (afhankelijk van de samenstelling van de groep)
- bezoek aan verschillende tangosalons: dansen tussen en met de Napolitanen (entree van 2 salons bij de reis inbegrepen)

Niet inbegrepen vliegreis, verzekering, overige maaltijden, activiteiten op de vrije dag, entreegelden excursies, taxiritten van het naar de salons en persoonlijke uitgaven.

Betaling en annulering

Na ontvangst van de factuur is een aanbetaling van 25% van de reissom verschuldigd. Deze dient u binnen 10 werkdagen te voldoen. Het resterende bedrag moet voor 16 juni 2022 bij ons binnen zijn. Na overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Om te boeken: klik hier.

Betaling

Bij totstandkoming van de overeenkomst dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan. Deze dient binnen twee weken na totstandkoming van de overeenkomst op onze bankrekening te zijn bijgeschreven. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Wanneer u minder dan zes weken voor de vertrekdatum , dan dient u de gehele reissom binnen twee weken na totstandkoming van de overeenkomst te voldoen. Bij boeking kort voor vertrek dient de reiziger de volledige reissom bij aankomst contant af te rekenen.

Niet tijdige betaling kan leiden tot onmiddellijke opzegging van de reisovereenkomst door de reisorganisator. In dat geval zullen de bepalingen die betrekking hebben op annulering door de reiziger van toepassing zijn en het reeds betaalde gedeelte van de reissom zal worden verrekend met de annuleringsgelden.

Annulering

Bij annulering voor de hieronder aangegeven data bent u een bedrag of een percentage van de reissom verschuldigd:
Bij annulering voor 1 juli 2022, verschuldigd € 75,00 per persoon.
Bij annulering na 1 juli, maar voor 1 september 2022, verschuldigd 50% per persoon.
Bij annulering na 1 september 2022, maar voor 22 september 2022, verschuldigd 75% per persoon.
Bij annulering op of na 22 september 2022, de volledige reissom.

 

Nederlands:
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Engels:
This offer is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee
scheme on STO Garant’s website (www.sto-garant.nl/en/downloads).

Duits:
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses
Garantiesystems stehen auf der Website von STO Garant (www.sto-garant.nl/de/downloads).